Recent Forum Posts
From categories:

Nej förstår att r8wiki inte har nån direkt koppling till SRS, men vart bara fundersam efter som själva texten hänvisade till SRS och menar på att det är lättast om man ska gå efter dom, så då vart jag lite fundersam om dom var standard färger eller om dom bara var dit skrivna ändå. Lär mig fortfarande så tänkte att någon kanske visste nått annat som jag inte förståt mig på en. =)

by Loo-oLoo-o, 01 Mar 2009 03:18

Jag vet inte varför de är ditskrivna, men r8wiki har ju ingen direkt koppling till SRS så det är ju inte så självklart att vi bara ska beskriva de färger som finns i SRS standard. Däremot skulle man ju kunna tänka sig en markering av de som finns i standard, så det syns. Kanske bara peta dit ett (S) för de som är med i standard?

by nermandernermander, 27 Feb 2009 12:26

Tänkte bara fråga en sak, sidan om färger och teckningar tycker jag är väldigt bra sammanfattat. Men varken burmese eller russian blue agouti finns med i SRS standard färger, varför står dom med här?
/Loo

Hej alla Glada! (tänk dalmål) by Loo-oLoo-o, 11 Feb 2009 22:00

Det bästa skulle vara om man i varje färg/teckning klistrade in SRS standard direkt där. Men hur går man tillväga med det? Behöver man SRS tillåtelse eller räcker det med att skriva källan? Vem i SRS vänder man sig till om man behöver tillåtelse?

by BellonaBellona, 27 Nov 2008 19:50

Jag la in en hel hög genetiska beteckningar nu. Hade tänkt att det sedan skulle märkas ut vilka som är standard i sverige, men orken dog för idag. Är det någon annan som har lite tid över så får ni gärna göra det istället ;)

Genetiska färgbeteckningar by BellonaBellona, 11 Jul 2008 12:51

Är det bara jag som reagerat på orden "bluppar" och "knattrar"? Överallt annars har jag alltid hört "ploppar" och "knastrar", är det någon som skrivit fel eller säger man helt enkelt olika? Har aldirig hört dessa två ord innan i alla fall…

Identifiera Beteende by KickanKickan, 21 May 2008 14:41

Länkar till t.ex. SRS och standarden (det som finns på hemsidan) skulle vara najs (kan pilla in det själv sen om ingen hinner före).

Länkar by nermandernermander, 11 May 2008 17:45

Jag har börjat att göra en skiss över hur sidan om färger och teckningar kan se ut. Nu är jag inte alls expert på det här området och jag vet att det finns många som kan det här bättre än mig så känn er fria att ha åsikter eller stöka om som ni vill. Se det mer som ett förslag. Särskilt genetik har jag dålig koll på och vågar inte skriva något om, så fyll gärna i där, ni som vet! vad det gäller uppdelningen skulle jag tycka det var trevligt om varje färg/teckning hade varsin beskrivande sida med bild. Nu vet jag att det är mycket jobb och svårt att hitta bilder på alla varianter, men vi kan ju försöka.

Anledningen till att jag delat upp färgerna i svarta färger, bruna färger etc. är för att jag antar att dom som kommer ha störst nytta av sidan är dom som inte har någon koll på vilken färg deras råtta har mer än "brun" eller "grå" och som på så vis ska ha lättare att hitta. Vad tycker ni om det?

Har även lagt till kategorin "övrigt", där jag tänkte man kunde lägga in beskrivningar om dom där varianterna som nybörjare kan ha svårt att placera som färg/teckning, tex roan och siamese. Vore bra om någon kunde skriva något där.

Under agouti har jag lagt in en sida på hur en mer detaljerad beskrivning skulle kunna se ut. Dock hade jag ingen bild på en enfärgad agouti så den får någon gärna byta ut.

Som sagt, kom med tankar/åsikter och skämms inte för att ändra om på sidan! Nu har jag i alla fall påbörjat arbetet :-)

Färger och teckningar by CasiopeiaCasiopeia, 11 May 2008 12:04

Medhåll. Jag hoppas ingen blir ledsen om jag går in och petar i det, med syfte att strukturera upp. Tycker också att både text och innehållet är bra, men att det kan delas upp lite.

by R8madamenR8madamen, 09 May 2008 12:36

Massa bra info, men jag undrar om inte en hel del av det borde läggas på en "fördjupningssida"? Tanken med introduktionssidan är ju att där ska det stå info som är "lättsmält".

by nermandernermander, 22 Apr 2008 08:41

Stavas inte ressesiv "recessiv"?

Stavning by nermandernermander, 14 Mar 2008 19:21

Ja, det står New post…. men det beror nog mest på att jag valde "platt" forum. Det går att ha trådat men då måste man begränsa "djupet" på trådarna och det tyckte jag kändes dumt.

Håller nog med om att huvudkategorierna bör flyttas till sidomenyn sen, men det är lätt gjort sen när de börjar få innehåll. Det är i princip bara att kopiera och klistra in, menyn fungerar som vilken sida som helst (det är bara CSS som används för att få den att hamna på sidan).

by nermandernermander, 11 Mar 2008 06:52

Nu ska vi se om det här blir ett svar (som jag tänkt) eller om det startar en ny tråd? Lite tvetydigt…

Jag tycker nog att huvudkategorierna med fördel kan läggas i vänstermenyn eftersom de hänger med hela tiden, även om man går in på något ämne.

/Paula

by R8madamenR8madamen, 10 Mar 2008 18:43

Jag vet inte om startsidan egentligen ska se ut som den gör, kanske vettigare att lägga de grejerna i sidomenyn?

(Och så skriver jag ju det här mest för att testa forumet:-)

Startsidan by nermandernermander, 05 Mar 2008 12:48
Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License