Siamese, Himalaya och Albino

Siamese är en färg och inte en teckning. En muterad albinogen gör att pigment endast visar sig på kroppens kallare områden så som nos,svans,öron och tassar. På ryggen så skall färgen gradvis fada ut från den mörka färgen runt svansen.

Det är en typ av albinogen som skrivs C(h) som ger siamese det är egentligen en enfärgad råtta men pga C(h) generna inte visar färg annat än på de kallare kroppsdelarna.

Siamesegenen och albinogenen ligger på samma lokus. Dubbel uppsättning av albinogenen ger albino, dubbel av siamesegenen ger siamese och en gen av varje ger himalayan (och eftersom albinos ofta har gener för hooded och european berkshire så får en himalayan ofta dessa tecken, vilket egentligen bara syns på tassarna).

Arbinoanlaget är dominant över alla färger när det finns i dubbel upplaga det är därför vi kan få råttor med olika färg på masken.
I avel med enfärgade som inte bär på någon c gen så fungerar de som enfärgade djur. En äkta PEW mao en albino kan ha vilken färg som helst under sin vita kostym, bara det att det döljs av albinogenen.

CC=albino
C C(h)==himalyan
C(h) C(h) Siamese

exempel: (siamese)
aa c(h) c(h)- seal point
aabb c(h) c(h)- chocolate point
aamm c(h)c(h)- mink point

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License